Japan 2005

7 januari

Een beetje uitgeslapen, en laat in de morgen op weg naar Arima onsen (naam van het plaatsje). Even een korte hop naar Shin-Kobe via de shinkansen, dan via de metro en een lijntje wat de bergen in duikt op weg naar de 'badplaats'.
bruinwater De kleur van het water uit de natuurlijke bron heeft een diepe roestbruine kleur, waardoor je het idee hebt dat je de ossenstaart soep instapt. De temperatuur van het water is er ook naar, een redelijk hete onsen. Maar wel erg lekker om weer eens uit te rusten, en na een uurtje of twee er eens uit om de rest van het plaatsje te zien.
Het ligt iets hoger, en het was al frisjes vandaag, dus het lijkt er op dat het hier rond het vriespunt ligt. Veel sneeuw op sommige plekken, en als we terug bij de trein komen komt er nog wat naar beneden dwarrelen.
Voetonsen Wat trouwens wel grappig is is dat er vlak buiten het badhuis ook een plekje is waar je alleen je voeten in het hete, bruine water kunt steken, en de bankjes zaten redelijk vol.
op de terugweg nog even langs wat shops, even een 'noise cancelling' koptelefoon gekocht die hopelijk de vliegreis gaat veraangenamen, en nog even een paar meer artbooks gekocht. Dat wordt overmorgen flink sjouwen.

Fotos van vandaag