Japan 2005

5 januari

Vandaag naar Ghibli, dus weer eens terug naar Tokyo. Dit is al weer de derde keer, maar het blijft een bijzonder museum om te zien. Van keer weer een nieuwe film, waarvoor helaas mijn japans nog steeds te slecht is om helemaal te volgen, maar wel weer waanzinnig fraai getekend.
ghibli Verder was er dit keer een expositie van het werk wat in 1973 door hem gedaan is aan de Heidi animatie en uiteraard weer even de shop binnengelopen en het een en ander gekocht. Vervolgens door (of eigenlijk terug richting Tokyo) naar Nakano waar in een winkelcentrum 'de' tweedehands manga en anime zaak, Mandarake zit.
In dit geval verdeelt over zo'n 10 verschillende winkels, voor poppen, dvd's, cd's, manga's, bouwpakketten, figurines, fan-art en noem het maar op, en allemaal tweede hands. Dus toch weer een kilo of tien aan artbooks gekocht, en nog een figuurtje.
Shinjuku Vervolgens met een klein groepje bij Maisen gegeten, een restaurant wat in varkensvlees is gespecialiseerd, en als laatste nog even in Shinjuku bij Kinokunya geweest, een zeven verdiepingen tellend warenhuis met alleen maar boeken (zelfs nederlandse).
De laatste Shinkansen terug naar Osaka, nog even rennen voor de laatste metro, en dan op weg naar bed.

Fotos van vandaag