Japan 2005

28 december

Iets over achten wakker geworden, en echt geslapen als een baksteen...
Vandaag even Osaka zelf in, een dagje om bij te komen (althans, even stoppen met reizen), en door Den-den town te lopen. Dit is de tegenhanger van Akihabara in Tokyo, wat ook wel Electric City wordt genoemd. De hele straat, en alle zijstraten zijn alleen maar gevuld met winkels die electronica verkopen, of media (DVDs, games, CDs, Anime goodies en boeken).
Mooi om even op zoek te gaan naar Howl's Moving Castle, maar uiteindelijk toch niet de juiste versie in de tweedehands zaken gevonden. Waarschijnlijk gewoon de nieuwe kopen. Maar wel weer de derde Harry Potter in het japans, dus de collectie blijft groeien.
's Middags even een hapje gegeten bij een klein restaurantje in een zijstraat, Katsu-curry wat bestaat uit rijst (uiteraard), gefrituurd gepanneerd varkensvlees, en een hele scherpe curry saus (en dat in een land waar het onbeleefd is om je neus te snuiten... traanogen, maar wel erg lekker). Overigens is curry anders dan de indiase variant.
Nog mooi een aantal art-books op de kop weten te tikken (de nieuwe Shirow \o/ ), en even alles gedumpt in het hotel.
Dan door naar het WTC in Osaka, waar we eerst met 12 man gaan eten (erg lekker, teriyaki en hamburger, met salade en zowaar aardappel in plaats van rijst), vervolgens naar het uitzicht op de 55e verdieping van het WTC. En dan zul je net zien dat de batterij van de camera uitvalt. Dus ik zal het met de fotos van de anderen moeten doen.
Rond een uur of tien vroeg naar bed, want morgen om half vijf opstaan voor Comiket.

Fotos van vandaag