Japan 2005

31 december

Vandaag weer eens laat wakker geworden, maar da's niet zo erg, het gaat vanavond toch laat worden. :)
Aangezien nieuwjaar in Japan een hele sterke betekenis heeft, en omdat de eerste drie dagen van het nieuwe jaar een van de weinige vrije dagen is, betekent dit dat bijna iedereen deze tijd gebruikt om familie en vrienden te bezoeken. Er zijn opvallend veel ouders met kinderen onderweg in de treinen.
Om eens lekker tot rust te komen, een korte trip naar Takarazuka, waar net buiten het station een onsen (hot-spring bad) ligt. In dit geval is het een groot betonnen gebouw wat ergens begin jaren negentig is neergezet, meestal liggen ze in meer rustieke omgevingen, bij oude hotels.
naturalspa Binnengekomen gaan de schoenen uit, en in een speciale locker, dan krijgen we zowaar zwemkleding aangeboden, omdat naast het normale onsen gedeelte, er ook een bad is met uitzicht op de stad, en op het dak een open bad. De tweede verdieping is voor vrouwen, de derde voor de mannen. Daar aangekomen eerst eens wassen, dan het eerste bad in, van 40 graden.
indoors Na een tijdje door naar het volgende bad, dit is waarschijnlijk het 'echte' bron water, omdat het een enigszins bruine kleur heeft, dus niet gefilterd. Dit is 42 graden, net een tikje warmer, en na een half uurtje op weg naar boven. Het bad op het dak is net zo bloedheet, maar gelukkig staat er een redelijk briesje, en aangezien de buiten temperatuur rond de 6 graden ligt is het prima uit te houden.
Al met al na twee en een half uur badderen maar weer eens terugreizen, maar eerst Soba gegeten. Terug naar Osaka, waar wevanavond oud en nieuw gaan vieren in het park rond het kasteel van Osaka.
Meer volgt nog... nadat ik morgen wakker wordt.

Fotos van vandaag