Japan 2005

29 december

*Blink* Ok, met veel moeite m'n ogen open, het is half vijf 's ochtends en er heeft zojuist een wekker staan blehren. Ik ben nog maar net goed en wel aangekleed als de deurbel gaat, drie medereisgenoten staan al klaar, dus we gaan maar snel de deur uit.
De metro is gelukkig al open, maar heel erg leeg, zeker als je hier ook eens tijdens de spits doorheen bent gekomen. We zijn redelijk vroeg, en hebben dus tijd om stoelen te reserveren voor Tokyo, en 's avonds weer terug.
Eenmaal op Arike Big Sight (het terein) aangekomen, worden we netjes achteraan in de wachtrij geplaatst, en krijg je hier iets te zien wat mischien alleen de engelsen in europa nog kunnen. Netjes wachten, niet voordringen, en ook als een rij begint te bewegen, is er niemand die 'even' naar die andere rij glipt.
Gelukkig vlot, zijn we met een half uur wachten binnen, en dan gewoon maar met een van de vele stromen mensen meedrijven. Bovenin is een hal waarin commerciele firma's hun nieuwste releases aanbieden, en dat is kennelijk erg gewild. Mensen sluiten buiten in rijen van honderd meter en meer aan, om straks maar naar de juiste dealerstand geleid te kunnen worden, om datgene wat ze willen hebben te kopen. Ik ben blij dat de anime-verslaving bij mij niet zo ver is doorgeschoten. ;)
Alle hallen van Ariake Big Sight zijn in gebruik, een opervlakte van mischien twee keer de complete jaarbeurs (alle hallen), en er komen op een dag een half miljoen mensen. In de meeste hallen bieden groepen tekenaars hun zelf gemaakte manga aan. Daarnaast is er uiteraard de cosplay.
Hier heel veel foto's lopen maken (de enige plek waar dit overigens mag, alles is netjes georganiseerd), en de cosplayers die op dat moment staan te poseren gefotografeerd. Dit is echter slechts een fractie van wat er verkleed rond loopt (mischien wel 5000 man is in costuum).
Na al deze drukte weer terug naar het station, een hapje eten, en dan de reis terug met de Shinkansen. Morgen even een rustig dagje inlassen, en eindelijk tijd om de afgelopen dagen op te schrijven.

Fotos van vandaag