Japan 2005

3 januari

Op naar Kagoshima, bijna het zuidelijkste puntje van het hoofdeiland van Japan. Hier ligt een vulkanisch schiereiland, en we hebben hier in een hotel een overnachting, inbegrepen bij de reis.
vulkaan Vrijwel iedereen uit de groep is meegegaan, en vrijwel iedereen ligt dan ook te slapen in de trein. Tegen de middag komen we aan, en gaan door in de richting van de haven, waar een ferry op en neer vaar tussen het vaste land, en het vulkaan eiland.
Op het eiland is goed te zien dat er hier met grote kracht brokken vulkanisch steen zijn rondgeslingerd, grote brokken liggen nog overal langs de kust, met een ruwe, sponsachtige structuur. Een pad langs de kust laat hiervan een aantal mooie voorbeelden zien, en een aantal beroemde schrijvers heeft hier ook Haiku's achtergelaten in de stenen.
Er zou hier tevens op het eiland een mooie onsen moeten zijn, met een buitenbad met uitzicht op zee. Na enig zoeken weten we uiteindelijk de bus te vinden, maar het is te merken dat het druk is de eerste paar dagen van het nieuwe jaar, de wachttijd is 2 uur. We slaan vandaag maar over, en kijken of het morgen wel gaat lukken.
shabushabu Na inchecken in het hotel gaat bijna iedereen mee om Shabu-shabu te eten. Dit is een maaltijd waarbij je heel dun gesneden plakjes vlees door kokend water heen haalt, waardoor het gaargestoomd wordt. Tevens kun je allerlei groenten aan het water toevoegen, welke dan ook gekookt gegeten kunnen worden. Heel erg lekker.
Terug in het hotel, tijd voor een goede nacht slaap, maar niet na nog even naar een japans spelprogramma te hebben gekeken, waaruit maar weer blijkt dat het in nederland er nog helemaal niet zo extreem aan toe gaat. (Althans, ik heb ze thuis op tv nog nooit BNers zien beschieten met een raketwerper.)

Fotos van vandaag