Japan 2005

1 januari

Vandaag even een pagina in twee delen, beginnend 's nachts net voor 12 uur.
Osaka-jo Met het hele clubje (13 man) op weg naar Osaka-jo (het kasteel van Osaka) waar bij de tempel een aantal eettentjes en vuurtonnen zijn neergezet, en het aftellen al enigszins is begonnen met muziek en een voorstelling met trommels en dans.
Dan is nieuw jaar, en wordt er vorlijk op los getoast. Als die maffe nederlanders zelf een hele stapel aan sake, bier en ook nog wat vreemde alcoholische drankjes uit Nederland meebrengen, wordt het al snel redelijk druk rondom de vuurton, en blijkt maar weer dat je elkaar niet hoeft te verstaan om het toch heel gezellig te hebben.
maffe nederlanders & japanners Tussendoor even dichter naar het kasteel toe gegaan om nog een paar fraaie fotos te maken zoals het 's nachts verlicht is, om vervolgens nog lekker een tijdje na te borrelen. Tegen een uur of drie wordt het toch eens tijd om terug te gaan naar het appartement, destemeer aangezien een aantal reisgenoten anders mogelijk gedragen moeten gaan worden.
Idereen, een heel gelukkig nieuwjaar toegewenst!

Fotos van vannacht

Nog een beetje brak als de wekker af gaat, maar vandaag naar Nara, de oude hoofdstad van Japan, voordat ze alles naar Tokyo verhuisden.
beetje druk Aangezien de eerste dag van het jaar traditioneel de dag is waarop je hatchimode (het eerste tempelbezoek van het jaar) doet, was het een beetje druk daar. En gedeelte van de bezoekers is inderdaad traditioneel in kimono uitgedost, in het bijzonder sommige kinderen. We sluiten gewoon aan in de stroom, en laten ons naar het tempel complex leiden, waar de priesters met nieuwjaarsvoorspellingen en goodluck charms goede zaken aan het doen zijn.
Het is een erg mooie plaats, en omdat het zonnetje schijnt kan ik er ook weer lustig op los knippen met de camera. We bezoeken onder andere Todai-ji, het grootste houten gebouw ter wereld, waar een enorm bronzen boedha beeld in staat.
Een prima dag, maar morgen denk ik dat ik toch even iets aan uitslapen moet gaan doen. :)

Fotos van vandaag