Japan 2005

6 januari

Vandaag naar Kyoto, en aangezien het gisteren toch wel weer een lang dagje was, een beetje uitslapen voordat ik in de Shinkansen stap. Een boel mensen willen rusten, dus ik ga lekker in m'n eentje op stap.
In tegenstelling tot de meeste toeristen eens niet naar Nijo-jo en de gouden tempel, maar in plaats daarvan eventjes op een lokale trein stappen, en dan naar de noordwest kant van Kyoto. Hier liggen een aantal boedhistisch tempels op een rijtje.
tuintje Na de eerste tempel is het meteen duidelijk, deze dag kan niet meer kapot. Het heeft gesneeuwd vannacht, en alles is met net een heel dun laagje wit poeder bedekt, fraaier kun je het volgens mij in de winter niet krijgen. Een schitterende tuin, half rotstuin met geharkt grind, half japanse tuin, met een vijver er aan vast.
Vervolgens door naar de andere tempels, en hier blijkt dathet zen-boedhisme toch echt wel iets heeft met rotstuintjes, of mos tuinen. Zo kom ik onder andere langs de kleinste rotstuin van Japan, waar eigenlijk maar twee cirkels rond 4 rotsjes in liggen.
kleinste rotstuin Al met al is het tevens een stevige wandeling, eindelijk eens een beetje de benen strekken, en het is lekker heuvelachtig, dus het is een heerlijke dag. Zonnetje er op. Helaas gaat tegen vier uur de zon onder, en pak ik de eerste de beste bus terug richting het station.
Bijna 250 fotos geschoten vandaag, goed veel buitenlucht gehad... en morgen mischien even weer eens een onsen pakken.

HEEL VEEL Fotos van vandaag