hoekje

Tokyo and back again

Vandaag wederom een dagje veel te vroeg opstaan. Kwart voor vijf loopt de wekker af, en om iets over zes zitten we in een shinkansen die richting Tokyo zoeft. Drie uur later (en een kleine 500 kilometers hemelsbreed naar het oosten) komen we aan in Tokyo, en begeven we ons naar Namja Town, waar een vriend uit duitsland en zijn japanse vrienden ons opwachten.
Namja town is een soort van atractiepark wat binnen in een winkelcentrum ligt, opgericht door Namco, die vooral computer spelletjes maken. De atracties zijn relatief simpel, spookhuizen, en nagebouwde straatbeelden van het vroegere Tokyo, maar daarnaast is er ook een uitgebreide mogelijkheid om te eten. Zo is er een complete afdeling gewijd aan ijs, waarbij blijkt dat van de vreemdste dingen ijs gemaakt kan worden. Chocolade, knoflook, aal, garnalen, zeewier, zeeegel, houtskool, wasabi en nog veel meer keuzes. Ik houd het bij een simpel wasabi ijsje, wat een lekkere combinatie blijkt tussen scherp en zoet.
Daarnaast is er ongeveer een gelijke oppervlakte gewijd aan gyouza, een vlees en groente mengsel, in deeg, wat eerst gebakken wordt, en vervolgens gekookt. Heel erg lekker, en hier kan je dus ongeveer elke soort krijgen die je kunt bedenken. Lunch is dus snel geregeld.
Hierna wordt het tijd voor het shoppen. Er zitten een aantal anime gerelateerde winkels direct tegenover Namja town, en vervolgens gaan we door richting Nakano broadway, een winkelcentrum wat helemaal voor de anime-fan gebouwd lijkt te zijn. Een aantal artbooks rijker, en wat geld lichter, worden we vervolgens getracteerd op de softijsjes die ze in hetzelfde winkelcentrum in de kelder verkopen. Zelf beperk ik mij tot vier smaken softijs op een horentje, een reisgenoot mag 8 smaken verwerken, een toren van ongeveer 20 centimeter softijs.
Als afsluiting via Harayuku naar Maisen, het restaurant voor Tonkatsu in Tokyo (vinden we zelf), en vervolgens de laatste shinkansen terug naar Osaka, zodat we nog net op tijd de metro naar huis hebben. Morgen maar weer eens een dagje wat minder ver weg, maar wel iets waar ik foto's kan maken, in tegenstelling tot vandaag.

Geen foto's vandaag.