hoekje

Kagoshima - Furosato Onsen

Na een erg kort nachtje (wennen aan het japan ritme is nog niet helemaal gelukt) staan we om kwart voor vijf op om met een groepje van vier man naar Kagoshima te gaan. Vanaf Shin-Osaka kunnen we op de shinkansen stappen, en sjezen we in een uurtje of zes naar Kagoshima.
Eenmaal in Kagoshima aangekomen blijkt het te stortregenen, dus even snel naar de 100yen shop (60 eurocent) om een paraplu aan te schaffen. Door naar het hotel, waar de bagage wordt afgegeven, minus een badhandoek en schone kleding. Dan op naar de ferrie, om naar het schiereiland Sakurajima te gaan. Vantevoren nog erg lekkere ramen slurpen (hoewel de bazin vindt dat dat nog best wat harder had gemogen, en we deden al zo ons best).

Op Sakurajima op naar Furosato onsen, om nu eindelijk naar het buitenbad te gaan. Twee jaar terug was dit nog mislukt omdat ze toen het bad aan het schoonmaken waren, nu kan het gelukkig wel. Een zeer fraai buitenbad, dat uitkijkt over de zee, en ook nog een shrine bevat voor een van de locale goden. Zeer ontspannen, en erg gelukkig (onsen nummer een van deze vakantie is een feit) nog snel een hapje eten, en dan lekker slapen in het hotel.
Hier nog even wat fototjes van gemaakt, voor de rest is het karig op de fotopagina van vandaag.