hoekje

Osaka

Vanochtend vroeg opgestaan om een dagje in Osaka te gaan shoppen, en alvast in het ritme te komen van Japan, omdat er toch nog wel iets van jetlag is achtergebleven. Omdat het zo vroeg is, eerst nog even wat foto's maken bij het kasteel van Osaka, wat op een steenworp afstand ligt van het appartement (hard gooien!). Terwijl we daar met vier man vrolijk schietend met digitale cameras aan het rondlopen zijn, worden we onderschept door een 60 jarig japans mannetje, die ons vrolijk in het engels begroet. Dus daar wordt moet een Ohayo gozaimasu op geantwoord worden, en uitgelegd dat we uit Oranda komen.
Dat lijkt genoeg te zijn voor hem, om zichzelf in de rol van gids te verplaatsen, en hij begint meteen te vertellen over het kasteel, en over de samurai die ervoor gezorgd heeft dat het kasteel gebouwd is. Bij het vallen van de naam Himeji moet ons toch echt wel duidelijk worden gemaakt dat het kasteel van Osaka Ichiban (nummer een) is, want de samurai van Osaka was een veel grotere krijgsheer. Schoorvoetend wordt toegegeven dat het kasteel van Himeji dan misschien toch wel mooier is, als maar duidelijk is dat in z'n geheel Osaka beter is. Al vertellend leidt hij ons naar mooie plekjes om foto's te maken, en wordt er op aangedrongen dat we vooral ook vanaf boven in het kasteel foto's nemen.

Na een uitgebreide fotoshoot nu toch echt naar de winkels, als eerste Yodobashi Camera, een soort van MediaMarkt, maar dan 6 verdiepingen. Hier wordt verlekkerd naar lenzen gekeken, maar nog even niets gekocht.
Wel wordt een zeer goede Okinomiyaki genoten (een soort van groente pannekoek/ommelet met vlees en vis), waarbij voor mij meteen het gevoel van een tweede thuis weer helemaal terug kwam.
Wat ik vervolgens wel gekocht heb ligt meer op het spellen gebied, een Nintendo DS (handspel computer) en een Playstation 3. Voorlopig heb ik tijdens de ritjes met de Shinkansen genoeg te doen om me niet te vervelen, als ik niet van het uitzicht zit te genieten. Na dit uitgebreide winkelen terug naar huis, om even wat tot rust te komen.