hoekje

Terug naar Osaka

Na het wakker worden in de ryokan wordt in de onbijtzaal genoten van een klassiek japans ontbijt. Dus een stukje vis, ingemaakte groente, en ook de natto wordt geprobeerd (gefermenteerde bonen) maar iets minder lekker bevonden. Maar in iedergeval heb ik het geprobeerd, en weet nu wat ik dus NOOIT moet bestellen.
Als dank voor de goede zorgen laten we in de ryokan een omiyage achter (souverniertje gekocht op Schiphol) en wordt de lange treinrit terug naar Osaka aangevangen. Als we uit de bergen komen begint het zowaar te sneeuwen, maar de sneeuw blijft nog niet liggen. Wel is het voelbaar kouder.
Eenmaal in Osaka aangekomen wordt snel bagage gedumpt, en kan ik weer aan het blog werken. Nog niet helemaal af, gaan we vervolgens terug de stad in, om bij Fugetsu te gaan eten, hetzelfde okinomiyaki restaurant waar we al eerder waren. Omdat buiten een lange rij mensen zit te wachten, slaan we het eten nog even over, en gaan op weg naar doel twee van de avond, het Umeda Sky Building. Hiervandaan had ik al wel foto's overdag, maar nu wordt het tijd om nachtopnamen te gaan maken.
We zijn zeker niet de enige die hiernaartoe komen, en ook niet de enige met statief. Een mooie gelegenheid om het een en ander te experimenteren met foto's, waaronder lange belichtingstijden, wat de spookverschijningen verklaart in de laatste paar foto's.
Als afsluiting nog een okinomiyaki, met bier en goed gezelschap, en morgen ga ik voor het eerst ook echt uitslapen hier in japan. Rustig aan door Osaka is dan het plan, misschien nog wat spullen kopen voor de camera.