Day report [collapse]

26-mrt:
De laatste dag voor de terugreis, en vandaag nog een laatste leuke uitstap: Whale watching. Met een snelle catamaran gaan we de volle zee op, om walvissen te gaan spotten. De eerste is snel gevonden, en is een potvis, die net aan de oppervlakte is gekomen. Na een paar minuten duikt hij weg, goed voor wat mooie foto's. Als hij een tijdje later weer terug aan de oppervlakte komt, blijft hij echter veel langer liggen.
Na een tijdje weet de gids te melden dat, gezien het tempo van ademen, de potvis waarschijnlijk ligt te slapen. Als hij dan uiteindelijk duikt gebeurt dat midden in een golf, dus van de tweede duik geen goede foto's. Wel wordt er gemeld dat er orca's zijn gezien, dus wederom met een forse vaart stuiterend over de golven naar het volgende punt op zee.
De orca's herkennen de boot, en kennen de aandrijvings jets, want meteen zwemmen ze achter de boot aan voor een gratis massage. Tussendoor duiken ze af en toe aan de zijkant op voor lucht, om vervolgens onder water in de uitstroming langzaam rond te draaien. Erg leuk om te zien, en een mooie afsluiting van de vakantie.
March 2011
Get free Picasa templates here